Komkommer in het zuur

Komkommer

Komkommer bestaat voor 97% uit water. Toch bevat deze groente vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze bevinden zich met name in de schil, dus als je ze binnen wilt krijgen, schil hem dan niet.

Komkommer in zuur

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 kleine, fijngesnipperde ui
  • Azijn
  • Zwarte peper uit de molen, zout, honing
  • Bieslook, fijngesneden

Werkwijze:

  • Was de komkommer en schaaf of snijd hem in flinterdunne plakjes
  • Leg ze in een platte schaal en verdeel de fijngesnipperde ui eroverheen, voeg peper en zout toe.
  • Besprenkel de komkommer met azijn. Dit hoeft niet heel zuinig.
  • Laat de komkommer minimaal twee uur, liever langer, trekken. Regelmatig even omscheppen.
  • Strooi de bieslook net voor het serveren over de komkommer.

Serveertips:

  • Leg er een paar bloemetjes op. Bijvoorbeeld: kamille, madeliefjes, komkommerkruid.
  • Heerlijk bij de nasi, pittige gerechten of kipkerrie.
  • Serveer het bij de salade of barbecue.