Over mij

Ik ben Sherryl den Hoedt- Voorbrood en als kind kon je mij al in de keuken vinden om te koekjes bakken en allerlei gerechtjes uit te proberen. Naast een passie voor voeding, heb ik een grote liefde voor kruiden. Dit begon al toen ik nog op de lagere school zat. Ik herinner mij de geur van dille, die je tegemoet kwam als ik de deur uitging. Ik ging ook op zoek naar allerlei kruiden die je in de natuur kunt vinden, zoals munt voor de thee. Tijdens mijn opleiding heb ik veel kennis opgedaan over kruiden. Ze geven een echte meerwaarde aan de maaltijd: veel smaak en het verhoogt de voedingswaarde door de vitamines en mineralen die zij bevatten. Kruiden maken dan ook een onderdeel uit van mijn praktijk door ze toe te voegen aan gerechten. Ook maak ik zalven, crèmes en oliën, die toepasbaar zijn voor verschillende aandoeningen.

In 2014 heb ik zelf ondervonden wat een aanpassing in de voeding met je kan doen. Ik had veel buikklachten, was altijd moe en vaak misselijk. Toen ben ik op zoek gegaan welke voeding bij mij past, en welke niet. Door deze zoektocht ben ik van mijn klachten af gekomen en sta vol energie in het leven. Dit heeft er mede toe geleid, dat ik in 2015 begonnen ben met de driejarige opleiding Natuurvoedingskundige bij de Kraaijbeekerhof in Driebergen. In combinatie met de opleiding Restaurantkok, kan ik ook praktische invulling geven aan het voedingsadvies.

Omdat ik nog meer wilde weten over het verband tussen voeding, leefstijl en de mentale gezondheid, heb ik van oktober 2018 tot juli 2020 de opleiding “Holistische Leefstijlcoach” gevolgd, bij de Academie voor Holistisch Coachen in Bilthoven. Vanuit de opleiding tot Natuurvoedingskundige heb ik veel kennis opgedaan over voeding en kan daar goed in adviseren. De opleiding tot Holistische Leefstijl coach geeft een mooie aanvulling op de leefstijl zoals beweging, ontspanning, ademhalingstechnieken en het coachen. Naast het advies, kan ik je begeleiden om je doel te behalen door bewustwording en blijvende gedragsverandering.

Opleidingen
SHV, Primaire en voortgezet restaurantkok, afgestudeerd  juni 1997
Kraaijbeekerhof Driebergen, Natuurvoedingskundige, afgestudeerd juni 2018
Academie voor Holistisch Coachen, Holistische Leefstijlcoach, afgestudeerd juli 2020