Ingrediënten:
- 1 stuk pompoen van 700 gram (uitgesneden en in blokjes)
- ½ prei, gesneden
- 2 ½ liter kippenbouillon of groentebouillon voor vegetarische optie
- 2 tenen knoflook
- 2 cm Spaanse peper
- 1 appel, geschild, in grove stukken
- 5 tomaten, door het midden of evt blok gepelde tomaten
- 1 ui, gesnipperd
- Peper, zout
- Zonnebloemolie
- ¼ liter slagroom
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 kaneelstokjes, 2 blaadjes foelie, 2 blaadjes laurier
Bereiding:
- Doe de olie in een pan, en fruit de ui, knoflook, en voeg de prei en pompoen toe
- Voeg de kerrie toe en zet dit even aan en voeg dan de appel en tomaten toe.
- Na het even gebakken te hebben, voeg je de bouillon toe met de rest van de kruiden.
- Zet het vuur laag als het kookt en maak de pompoen helemaal gaar. Af en toe roeren.
- Haal de Spaanse peper, kaneel, foelie en laurier eruit, en maal het fijn met een staafmixer.
- Voeg de room toe, laat het even koken en maak hem dan op smaak met peper, zout en eventueel een bouillonblokje.
Serveertips:
- Garnituur van geroosterde noten of pompoenpitten, crème fraish, geroosterde pompoen, uitgebakken spekjes, stukje gegaarde vis, gamba`s.