Pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 stuk pompoen van 700 gram (uitgesneden en in blokjes)
  • ½ prei, gesneden
  • 2 ½ liter kippenbouillon of groentebouillon voor vegetarische optie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm Spaanse peper
  • 1 appel, geschild, in grove stukken
  • 5 tomaten, door het midden of evt blok gepelde tomaten
  • 1 ui, gesnipperd
  • Peper, zout
  • Zonnebloemolie
  • ¼ liter slagroom
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 kaneelstokjes, 2 blaadjes foelie, 2 blaadjes laurier

Bereiding:

  • Doe de olie in een pan, en fruit de ui, knoflook, en voeg de prei en pompoen toe
  • Voeg de kerrie toe en zet dit even aan en voeg dan de appel en tomaten toe.
  • Na het even gebakken te hebben, voeg je de bouillon toe met de rest van de kruiden.
  • Zet het vuur laag als het kookt en maak de pompoen helemaal gaar. Af en toe roeren.
  • Haal de Spaanse peper, kaneel, foelie en laurier eruit, en maal het fijn met een staafmixer.
  • Voeg de room toe, laat het even koken en maak hem dan op smaak met peper, zout en eventueel een bouillonblokje.

Serveertips:

  • Garnituur van geroosterde noten of pompoenpitten, crème fraish, geroosterde pompoen, uitgebakken spekjes, stukje gegaarde vis, gamba`s.