Werkwijze coaching

Mensen voelen zich het meest op hun gemak in hun eigen vertrouwde omgeving. Vandaar dat het mijn voorkeur heeft om bij jou thuis af te spreken. Mocht je het prettiger vinden dat je naar mij toekomt, is dit uiteraard ook mogelijk. De coachgesprekken kunnen ook in de vorm van wandelcoaching, in een omgeving die voor jou prettig aanvoelt. Misschien wil je graag een wandeling maken op het strand of in het bos.

Kennismaking
Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik mijn werkwijze uit en kunnen we je doelen en verwachtingen bespreken. Dit kan telefonisch. Als we een traject afspreken, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit zal ik schriftelijk naar je bevestigen. Tevens stuur ik een aantal formulieren toe, met de vraag of je die in wilt vullen voor het intakegesprek.

Intakegesprek (1 ½ uur)
In dit gesprek nemen we het intakeformulier door en maken een anamnese van je voeding, beweging en ontspanning. Ook nemen we ruim de tijd om je hulpvraag te bespreken.

Coachgesprekken (1 ½ uur per keer)
In de vervolgafspraken bespreken we de voortgang en zet ik diverse technieken in om meer inzicht en bewustwording te krijgen. Ook leer ik je een ademhalings- of ontspanningstechniek die bijdraagt aan je hulpvraag. Je kunt een huiswerkopdracht meekrijgen om zo weer een stapje verder te komen op jouw pad. Halverwege het traject plannen we een tussentijdse evaluatie om te kijken hoe het gaat en of het nodig is om bij te sturen.

Afsluiting (½ uur)
In het laatste afsluitende gesprek zullen we het traject evalueren.

Wil jij op korte termijn meer energie ervaren en lekker in je vel zitten? Neem dan contact op met mij, dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.