Werkwijze voedings- en leefstijlcoaching

Mensen voelen zich het meest op hun gemak in hun eigen vertrouwde omgeving. Vandaar dat het mijn voorkeur heeft om bij jou thuis af te spreken. Op deze manier kan ik het advies en de begeleiding nog beter op je persoonlijke situatie afstemmen. Bijvoorbeeld door samen je keukenkastjes te bekijken, etiketten te lezen. Wat eet ik nu eigenlijk?

Mocht je het prettiger vinden dat je naar mij toekomt, is dit uiteraard ook mogelijk. De coaching gesprekken kunnen ook in de vorm van wandelcoaching, in een omgeving, die voor jou prettig aanvoelt. Misschien wil je graag een wandeling maken op het strand of in het bos.

Kennismaking
Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik mijn werkwijze uit en kunnen we je doelen en verwachtingen bespreken. Ik kom graag naar je toe, maar een telefonische kennismaking, is ook mogelijk. Dit kan telefonisch. Als er een wederzijdse klik is, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit zal ik schriftelijk naar je bevestigen. Tevens stuur ik formulieren toe, met de vraag of je die in wilt vullen voor het intakegesprek.

Intakegesprek (1 ½ uur)
In dit gesprek nemen we het intakeformulier door en maken een anamnese van uw voeding, beweging en ontspanning. We doen een nulmeting en nemen de tijd om je hulpvraag te bespreken. De eerste insteek is een aanpassing in de voeding, maar ook de andere aspecten nemen we mee om je doel te behalen. Daarnaast stellen we een eerste doel op om mee aan de slag te gaan.

Analysegesprek (1 ½ uur)
Na het intakegesprek maak ik een analyse. In dit gesprek bespreken we deze analyse van je voeding, beweging en ontspanning.

Adviesgesprek (1 ½ uur)
Na de analyse maak ik een advies. In het adviesgesprek bespreken we, waar de prioriteiten liggen, wat haalbaar voor je is en hoe we het traject vorm gaan geven.

Voortgangsgesprek met coaching (1 uur per keer)
In de vervolgafspraken bespreken we de voortgang en zet ik diverse technieken in om meer inzicht en bewustwording te krijgen. Ook leer ik je een ademhalings- of ontspanningstechniek die bij kunnen dragen aan je hulpvraag. Je kunt een huiswerkopdracht meekrijgen om zo weer een stapje verder te komen in je proces. Halverwege het traject plannen we een tussentijdse evaluatie om te kijken hoe het gaat en of het nodig is om bij te sturen.

Wil jij op korte termijn starten en je fit voelen? Neem vrijblijvend contact op met mij, dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.